Hattrick tips.

Nieuwe Dingen

Noobguide training. Door Ronaldus.

9 juli 2005: Ik wil hier een gids schrijven hoe het beste te trainen.
Mij wordt wel eens gevraagd of speler x nu verkocht moet worden, of doorgetrained moet worden. Ik wil niet zeggen dat ik alles perfect weet, wel weet ik dat ik er aardig zicht op begin te krijgen.
Ik kreeg laatst de vraag van een vriend of hij bepaalde spelers moet verkopen. Hij had blijkbaar nog nooit getallen hoger dan 100000 bij hattrick buddy's transfer prijs evaluatie zien staan en dan kan ik me voorstellen dat de dollartekens in je ogen beginnen te draaien.
Het ging om een 17-jarige goed +2 (weken training) en een 19-jarige formidabel +2. Beide hadden geen bijstats hoger dan zwak.
Hij wilde ze beiden verkopen. Ik heb meteen gereageerd met het advies dit ZEKER NIET TE DOEN.
Waarom niet?

 1. Vanaf formidabel gaan spelers flinke winst opleveren per niveau dat ze omhoog gaan. Ik hou zelf de vuistregel 600K per niveau aan. Vanaf formidabel zul je gemiddeld 600K extra krijgen per niveau. Je kunt gerust tot bovennatuurlijk/reusachtig trainen en er zeker van zijn dat je winst 600K niveau is. Hierboven zullen de te hoge salarissen roet in het eten gooien en zal er niet meer betaald worden. Een goddelijke speler is dus even duur als een reusachtige speler over het algemeen.
  Onder formidabel kom je niet aan 600K per niveau. HAM heeft hier een schema van. Deze houdt geen rekening met bijstats, en ligt dus lager voor spelers zonder hoge bijstats. Maar hier krijg je toch een mooi overzicht van de prijzen en de verhoudingen. (www.lokesoftware.dk/ham/index.htm)
 2. Als je een speler verkoopt, moet je een nieuwe speler ter vervanging kopen. Deze speler is lager in skill dan de verkochte speler (je wilt er immers iets aan overhouden). Je moet in feite dus weer opnieuw beginnen. Je WINST PER WEEK zal dan weer terugzakken. Een voorbeeld:
  17 jaar, goed PM, met redelijk conditie en zwak bijstats wordt gekocht voor 90K. Nu ga ik ervan uit dat hij nog geen training heeft gehad en begint op 0% training. Het zal 7 weken duren voordat deze speler naar uitstekend gaat met een goed coach. Als hij uitstekend wordt, is hij opeens al 300K waard. De winst per training is dan bruto 210K/7=30K per week. Dit is relatief niet zo veel.
  Stel je koopt een 19-jarige uitmuntend met redelijk conditie en zwak passen voor 1.100.000. Deze speler heeft 8 weken nodig om te poppen naar briljant. Als deze speler popt naar briljant is hij 1.750.000 waard. De brutowinst is dan 650.000/8 = 81.250 euro per week. Zelfs als je de iets duurdere salariskosten vanaf trekt is dit nog meer dan het dubbele van de winst van die uitstekende.
  Dit is een grove vergelijking, maar geeft de essentie duidelijk aan.
 3. Je wilt groeien. Hiervoor heb je NOG betere trainees voor nodig dan diegene die je als laatst hebt gekocht. Hier is ook nog meer geld voor nodig. Dit geld kun je krijgen door spelers hoger op te trainen.
  Ipv de 17-jarige goed PM met zwak passen koop je nu een 17-jarige uitstekend met zwak passen of een 17-jarige goed PM met goed passen. Deze spelers zijn duurder, maar door spelers hard te trainen heb je meer geld. Deze nieuwe trainees presteren niet alleen beter in je team, maar zullen uiteindelijk ook meer geld opleveren dan de vorige opgetrainde trainees, mits je ze weer niet te snel verkoopt.
Verder wil ik nog even zeggen dat een goed trainingsschema op een gegeven moment makkelijk 400K per week genereert. Je traint immers 6 inner mids en 4 vleugelspelers. Zorg dat de linie die je traint niet ouder is dan 22 (22 is DE MAX). De oudere verkoop je, en de jongere zijn op een gegeven moment sterk genoeg om de basis in te gaan. 2 seizoenen later gooi je ze er weer uit voor nieuwe gasten die weer sterk genoeg zijn.

Pagina online geplaatst.

8 juni 2005:Pagina online geplaatst, zodat Erwin zijn kritische blik erover kan laten gaan. Hopen, dat ik geen spelvoutjes heb gemaakt.

Hattrick help

7 juni 2005:Begonnen met een (beginners)handleiding voor Hattrick waar ik mijn eigen ervaringen eens online gooi. Alle commentaar is welkom. Ik zal hiervoor uitgebreid gebruik maken van de bronnen te vinden op internet vermengd met mijn eigen ervaringen.